پیاز زعفران  را شما میتوانید در گلدان ، باغچه و پشت بام نیز گشت نماید

وسایل لازم جهت کاشت پیاز در گلدان :

1-  گلدان سفال گرد یا مستطیل به عمق 25 تا 30 سانتی متر

2- خاک (برای تهیه خاک مرغوب میتوانید از مخلوط 40%خاک رس+40% ماسه +20% کود حیوانی پوسیده شده گاوی یا کود ورمی کومپست استفاده کنید)

3- پیاز زعفران به مقدار نیاز (برای هر 20 سانتیمتر مربع به تعداد 6 تا 7 عدد) مثلا برای یک گلدان به دهانه 20 تا 25 سانتیمتری 6 تا 7 عدد پیاز میتوانید بکارید ، برای گلدانهای مستطیل مثلا یک متری5 قسمت که هر قسمت 7 عدد ، جمعا 35 عدد پیاز لازم دارید

به طور متوسط هر کیلو پیاز زعفران 130 – 150 عدد می باشد.

واسه هر متر مربع  بطور متوسط 800گرم تا 1000 گرم پیاز کاشت میشود

4- مقداری سنگ ریزه

روش کاشــت :

ابتدا کف گلدان را چند سوراخ کرده تا زهکش خوبی داشته باشیم و بعد 2 سانتی متر سنگ ریزه کف گلدان ریخته و بعد خاکی که تهیه و آماده کرده ایم کمی میریزیم و بعد پیازها را رو به بالا کنار هم چیده و رویش را با خاک می پوشانیم دقت نمایید روی پیازها باید 15 تا 20 سانتیمتر خاک بریزید و گلدان را به محیط خنک و کم نور منتقل کنید ، دقت کنید در این زمان آبیاری به هیچ وجه نبایدصورت گیرد چون باعث خراب شدن پیاز می شود . دراواسط  مهر ماه گلدان را آب داده و آنقدر آب بریزید تا از کف گلدان خارج شود  و گلدان را نیز به محل پر نور منتقل می کنید ، میتوانید گلدان را در تراس یا باغچه قرار دهید و بعداز دو روز پس از اولین آبیاری با یک چنگال خاک روی گلدان را ناخنک بزنید تا لایه سفت شده روی گلدان را از بین ببرید (سله شکنی) .

در اوایل آبان ماه شاهد سبز شدن پیازها و ظهور گلها خواهید بود توجه کنید هر 10 روز یک بار تا پایان اردیبهشت به گلدان آب دهید و بعد تا مهر سال بعد به  گلدان آب ندهید و گلدان را به محل کم نور و خنک منتقل کنید. فصل کاشت زعفران از اوایل خرداد تا اواسط مهرماه می باشد.

 



تاريخ : ۱۳٩٤/٢/۳٠ | ۱٢:٠٤ ‎ب.ظ | نویسنده : قاسمی | نظرات ()



تاريخ : ۱۳٩٤/٢/۳٠ | ۱٢:٠٠ ‎ب.ظ | نویسنده : قاسمی | نظرات ()

آغاز فروش نهال زرشک از 93/08/20 تا پایان اردیبهشت 94

نهال زرشک خوراکی از نوع  پفکیٰ ٰاناری یکساله و دو ساله از قاین پایتخت یاقوت سرخ

خواص:

تقویت کننده قلب و کبد ، خونریزی را برطرف می کند ، سرشار از ویتامین ث می باشد ، در درمان سنگ کلیه ،بیماری سالک ناراحتی دهان و بی اشتهایی و رفع یبوست ماثر است.

بواسیر خونی رادرمان می کند ، در درمان یرقان و زردی موثر است ، فشار خون را پایین می آورد.

فصل کاشت  

نهال ریشه لخت از اواسط آبان  تا پایان اسفند ماه میباشد ودر بقیه ایام سال بصورت گلدانی کشت میشود

در هر هکتار 825 اصله نهال به فاصله 3*4 کشت میشود 

از نهال زرشک جهت حصار باغ با فاصله 1 متر نیز استفاده میشود و همچنین گلهای

زرشک  مورد استقبال گرم زنبور عسل قرار میگیرد

متوسط بر داشت در هر هکتار 5 تن زرشک تر و حدود 1500 کیلو زرشک خشک میباشد



تاريخ : ۱۳٩٤/٢/٢٩ | ۳:۱۳ ‎ب.ظ | نویسنده : قاسمی | نظرات ()

مزایای نهال زرشک:  

1- مقاومت زیاد در خاک و آب شور و ترش

2-مقاومت در کم آبی  ( در سال اول کاشت هفته ای یکبار ودر سال های بعد 12 الی 14 روز مدار آب تکرار میشود)

3-مقاومت در مقابل ٰآفات و بیماریها

4-فروش محصول بصورت تر  بار و خشکبار

5- زمان  گل دادن در اریبهشت ماه و رسیدن میوه اواخر مهرماه میباشد

باردهی درخت زرشک در سال سوم میباشد



تاريخ : ۱۳٩٤/٢/٢۸ | ۳:٥٢ ‎ب.ظ | نویسنده : قاسمی | نظرات ()
کاشت زرشک:

*خاک مناسب برای پرورش گیاه زرشک، خاکی آهکی با بافت لومی تالومی شنی است.

*بهترین زمان برای کاشت نهال زرشک به صورت پاجوش اواخر آبان و اوایل آذر است.

*مناطق کوهپایه ای بهترین مناطق کشت و پرورش زرشک است.

*فاصله کاشت 2 گیاه زرشک از یکدیگر روی پشته ها باید حداقل 4 متر باشد.

*مناسب ترین روش برای تکثیر زرشک استفاده از پاجوش 2 تا 3 ساله و از درختان حداقل 6 تا 10 ساله است.

عملیات داشت:

*زمان خواب درخت بهترین زمان چالکود است.

*آبیاری بیش از اندازه در زمان گل دهی زرشک باعث ریزش گل و کاهش تولید می شود.

*بهترین مدار آبیاری 8 تا 12 روز است.

*رعایت نکات بهداشتی در طول چرخه تولید و فرآوری محصول در افزایش صادرات نقش مهمی دارد.

*استفاده از یخ آب روشی مناسب برای مبارزه با علف های هرز و آفات زرشک در زمستان است.

هرس زرشک:

*هرس و تغذیه اصولی، راهکاری کلیدی در مبارزه با سال آوری زرشک است.

*هرس از سال چهارم همزمان با جدا کردن پاجوش ها آغاز می شود.

*مناسب ترین روش هرس درخت زرشک 2 تا 3 پایه است.

*هرس هر 2 سال یک بار از برداشت زرشک در آبان انجام می شود.

*هرس پاییزه و حذف ترک های روی تنه و سوزاندن آن ها نقش مهمی در کاهش خسارت زنبور شاخه خوار دارد.

برداشت زرشک:

*برای حفظ رنگ قرمز زرشک و بازارپسندی آن باید عملیات خشک کردن با حرارت ملایم و مطلوب و نگهداری آن در شرایط عادی با رطوبت بالا انجام می شود.

*از انباشته کردن زرشک تازه روی هم به قطر بیش از 10 سانتی متر خودداری کنید.

*استفاده از هورمون اتفن 2 تا 3 هفته مانده به برداشت موجب تسهیل در امر برداشت و کاهش هزینه ها می شود.

*بهترین روش برداشت زرشک با شاخه است.

*مناسب ترین روش خشک کردن محصول زرشک در جایگاه های بهداشتی زرشک خشک کنی و به صورت داربستی است.



تاريخ : ۱۳٩٤/٢/٢٦ | ٤:۱٦ ‎ب.ظ | نویسنده : قاسمی | نظرات ()

گروه کشاورزی ناردیس زعفران  شماره های تماس جهت خرید:

7982 160 0915  

3869 964 0915  

9440 3249 056  

.: Weblog Themes By kingblog:.